Okulumuz etwinning ekibinin İspanya ile yürüttüğü " Grab your coat, Let's hit the road" isimli projemizin finalini Türk ve İspanyol öğrencilerin veda görüşmesi ile bitirdi.

Dört aydır sürdürülen projede her iki okul kendi şehirlerini ve kültürlerini tanıttı.

Türkiye geneli yapılacak olan "Aziz Sancar'ı Birlikte Tanıyalım" Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması'na katılmak isteyen öğrencilerimiz, yarışma şartnamesi ve veli izin dilekçesi aşağıdaki linkte verilmiştir.

Seminer, Bakanlık lisanslı ve EBA destekli ZOOM platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.

ETİK GÜNÜ VE HAFTASI ( 25 - 31 MAYIS )

Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun kuruluşuna ilişkin 5176 sayılı Kanun, 25 Mayıs 2004 tarihinde TBMM'nde kabul edilmiştir. Kurul, kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak, bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmak ve etik uygulamayı gözetlemek görev ve yetkisi çerçevesinde, 2008 yılından itibaren her yıl 25 Mayıs gününün ülke genelinde "Etik Günü", aynı günün yer aldığı haftanın da "Etik Haftası" olarak kutlanılmasını kararlaştırmıştır.

Bu çerçevede, kurum ve kuruluşlarda etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek amacıyla, Etik günü (25 Mayıs) ve Haftası'nda (25 Mayıs-31 Mayıs 2012) çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

18-24 Mayıs Müzeler Haftası'nda Yurt İçi ve Yurt Dışı Sanal Müzeleri aşağıdaki İnternet adreslerinin linklerine tıklayarak Sanal Müzeleri gezebilirsiniz.

Okulumuz Hafta Sonu DYK İçin Hazır

22.05.2021 Cumartesi günü 8. sınıflarda başlayacak olan hafta sonu DYK eğitimi öncesi okulumuz temizlik işlemi çalışanlarımız tarafından gerçekleştirildi.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizin 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem derslerinin ölçme ve değerlendirme işlemleri salgın tedbirleri kapsamında yeniden düzenlenmiştir.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda 20 Aralık 2017 tarihinde kabul edilen 20 Mayıs "Dünya Arı Günü"nü okulumuz öğretmenleri tarafından canlı derslerde öğrencilerimizle birlikte kutlanıldı. Tüm Öğretmen ve Öğrencilerimize doğaya ve canlılara göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.

MEB 18.05.2021 tarihli Okul Dışarıda Günü ve Dünya Oyun Oynama Günü konulu resmi yazı yayımladı. Buna Göre resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında 20.05.2021 Perşembe günü ''Dünya için bir iyilik yap'' sloganı ile 28.05.2021 Cuma günü ise ''Oyun; her zaman, her yerde ve herkese'' sloganıyla etkinlikler düzenlenecektir. Etkinliklerin resmi Bakanlığın http://tasarlaoynapaylas.meb.gov.tr/ adresinde paylaşılacaktır.

Türkiye, özellikle "Medeniyetlerin Beşiği" olarak tanımlanan Anadolu, binlerce yıllık tarihi ile muhteşem bir kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Müzeler ise, bu dünya mirasını aydınlatan, koruyup geleceğe aktaran kurumlarımızın başında gelir.Müzeler Haftası her yıl Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından "Uluslararası Müzeler Günü" olarak kabul edilen mayıs ayının 18'inci gününden başlayarak bir hafta kutlanmaktadır.

19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile İstanbul'dan hareket ederek Samsun'a geldiği gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Milli Mücadelemizin başlangıç tarihi olması sebebiyle oldukça önemlidir.

Dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs "Müzeler Günü" olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde aynı amaçla 1982 yılından itibaren her yıl "Müzeler Haftası Kutlama Yönergesi" hükümleri kapsamında 18-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "Müzeler Haftası" etkinlikleri, "Müzeler Günü"nü tüm dünya ülkeleri ile birlikte eşzamanlı olarak kutlamak amacıyla değiştirilmiş ve UNESCO tarafından tüm dünyada "Müzeler Günü" olarak kutlanan 18 Mayıs günü, ülkemizde de "Müzeler Günü" olarak kutlanılmaya başlanmıştır.

Arıların, yeryüzünün en eski sakinlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Evet; dünyadaki varlıkları insanoğlundan da öncesine dayanan arılar, yapılan araştırmalara göre yeryüzünde en az 300 bin yıllık köklü bir geçmişe sahip. Binlerce yıldır dünyayı tam anlamıyla "çekip çeviren" arılara minnetimizi ne kadar göstersek az... Fakat arıları korumak adına atacağımız doğru adımlarla, sadece onların değil; tüm dünyanın geleceği için daha iyi koşullar yaratmak mümkün!