10-16 Mayıs Engelliler Haftasına yönelik olarak  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Eğitimde Birlikteyiz Buluşmaları' çevrim içi öğretmen programları gerçekleştirilecektir. Program listesi ve çevrim içi katılımcı linkleri aşağıda resimlerdedir.

'' Engelliler Haftası kapsamında Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim İnstagram hesabından Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin hazırladığı etkinlik programı ''

Okulumuz rehberlik servisinin okulumuz öğretmenleri, öğrencileri ve velileri için hazırlamış olduğu rehberlik formları aşağıdaki linktedir. Kendinize uygun olan linke tıklayıp doldurabilirsiniz.

Darüşşafaka Ortaokulu Giriş Sınav Tarihi Covid-19 salgın sürecinin devam etmesiyle birlikte 30.04.2021-17.05.2021 tarihleri arasında gerçekleşen tam kapanmadan dolayı 20.06.2021 Pazar günü saat 10.00' da belirlenen 28 ilde yapılmasına karar verilmiştir.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen Annelerle Buluşuyor" etkinliği ile "Öğretmenim Elimden Tut Projesi" kapsamında tedavileri nedeniyle eğitimlerine hastane sınıflarında devam eden çocukların anneleriyle çevrim içi buluştu.

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir haftadır.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dijital ortamlarda şifre güvenliğinin nasıl sağlanabileceğine ilişkin ailelere tavsiyelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrenciler, 114 sayfadan oluşan keşif yolculuğuna, meb.gov.tr adresindeki "Evde Eğitim Paketi" bölümünden ulaşabilecek.

"Bilim Kaşifleri" e-kitabında, "Yapay zeka düşünebilir mi? Zamanda yolculuk mümkün mü? Sesleri görebilir miyiz?" gibi 50 farklı soruya yanıt veren ve konularla ilgili bilgi derinleştirici deneyler yer aldı.

Merak duygusundan beslenen "Bilim Kaşifleri" adlı e-kitap çalışması, çocukların yeni sorularla yeni bilgilere ulaşmalarına rehberlik edecek.

"Her yeni içerik, yeni bir soruyla başlar ve seni yeni bir keşfe sürükler." ifadelerine yer verilen kitapta, öğrencilerden, önce yanıtı kendi kafasında araması, ardından cevabı okuyup yeni sorular sorması istendi.

Kitabın girişinde, bilim kaşifine hitaben yazılan yazıda, "Bizim verdiğimiz cevaplar aklına yatmazsa daha çok araştır. Kitaplara bak, interneti kullan, yakınlarına sor." ifadelerine yer verildi.

Anneler Günü Mesajı

Bilgi çağı olarak nitelenen günümüz dünyasında, bilgi toplumunun oluşmasında bilişim sistemleri önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle; uygar medeniyetler seviyesine ulaşmayı hedefleyen ülkemizde, her yıl mayıs ayının ilk haftası Bilişim Haftası olarak kutlanmaktadır.
     Bilişim teknolojisi, bilgiden yeni bilgi üretilmesini, ortaya çıkan bilginin depolanmasını ve ona erişimi kolaylaştırmaktadır. Hayatımızın her alanına girmiş olan bilişim teknolojisini amacına uygun olarak kullanmamız gerekir. Bu teknolojiyi hakkıyla kullanabilen toplumlar uygarlık yarışında başarılı olurken, ondan istifade etmeyi beceremeyen toplumlar uygarlığın gerisinde kalmaktadır. Diğer taraftan; bilişim araçların yersiz kullanımı, fayda sağlamak bir yana bağımlılığa varan zararlı sonuçlara da neden olabilmektedir.
     Bu vesileyle okul olarak bilişim teknolojisinden faydalanan tüm insanların Bilişim Haftası'nı kutlar, bu alandaki yararlı davranışlarını, sürekli hale getirmelerini temenni ederiz.

Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kadir Gecesi, Yüce Yaradan tarafından kâinatın ve var oluşun özeti olan Kuran´ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir.

Bu gece, aramızdaki sevgi, saygı ve bağışlama duygularının hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânıdır. Bu mübarek gecede, bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimiz için, zulüm altında bulunan yakın ve uzak ülkelerdeki tüm Müslümanlar için sevginin, barışın ve huzurun hâkim olması en büyük dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta eğitim camiamız ve velilerimiz olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir gecelerini kutlar ve bu gecenin, ülkemize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah´tan niyaz ederiz.

MEB'e bağlı tüm resmi ve özel okullar, 10-11 ve 12 Mayıs'ta uzaktan eğitime ara verecek.13-14-15 Mayıs günleri de bayram sebebiyle resmi tatil. Yani bayram haftası canlı ders yapılmayacak.

Okulumuz Türkçe öğretmeni Funda ÖZER' in öğrencileri ile EBA plaatformu üzerinden Türkçe dersinde işlemiş olduğu ''Hacivat ve Karagöz'' gölge oyunundan güzel anlar. Tüm öğretmenlerimiz ile EBA platformunda canlı derslere devam ediyoruz

01-07 Mayıs 2021 Karayolları Trafik Haftası Etkinlikleri kapsamında '' Trafikte Küçük Hata Yoktur '' adlı video canlı derslerimizde öğrencilerimize izletilmiştir.

Türkiye çapında düzenlenen ve toplam 400 bin öğrencinin katıldığı 9. Ufka Yolculuk Bilgi Yarışmasında 4 Türkiye derecesi yaptık.Danışman hocamız Beril ERKAN önderliğinde toplam 56 öğrencimizin yarıştığı sınavda Ceren AYDIN, Meryem Nur AKSU, Şeyma OKUT ve Ayşegül AKÇAM ilimizi temsilen 29 Mayıstaki finalde yarışacaklar. Danışman hocamız Beril ERKAN ve öğrencilerimize başarılar dileriz.